Aanbod

.

.

Verbindende communicatie voor particulieren

Trainingen in groep

Ξ introductie

In deze workshops krijg je een uitgebreide introductie in Verbindende Communicatie, waarin theorie en ervaringsgericht oefenen mekaar continu afwisselen. Je krijgt inzicht in hoe communicatie werkt en in hoe conflicten ontstaan, en leert hoe jij concreet kan bijdragen om weer tot verbinding te komen, met jezelf of met de ander. We behandelen volgende thema’s:

 • basiskader en intentie van Verbindende Communicatie
 • het ‘4 stappen’-model: waarneming, gevoel, behoefte, verzoek
 • de jakhals en de giraf als symbolen voor hoe we communiceren: op welke manier ontvang en uit ik een boodschap?
 • inleiding tot empathisch luisteren, één van de kernbegrippen in Verbindende Communicatie

Tenzij anders aangegeven, varieert de groepsgrootte tussen zes en veertien deelnemers.

Ξ verdieping: groeitrajecten

In de groeitrajecten herhalen we kort de basiskaders uit de introductie, en van daaruit gaan we de drie keuzes (zelfempathie, empathisch luisteren, eerlijk spreken) en de vier stappen in Verbindende Communicatie verder exploreren. We gaan heel veel oefenen en verdiepen met verscheidene methodieken, er is ruim mogelijkheid om met eigen situaties en voorbeelden te oefenen indien gewenst.

Voor wie? Voor iedereen die al een introductie van ongeveer 12u gevolgd heeft bij mij of een andere trainer. Twijfel je over je voorkennis, neem dan even contact met me op en dan kijken we samen verder.

Ξ verbindende communicatie voor ouders met jonge kinderen (0-12jaar)

Basisopleiding Verbindende Communicatie specifiek toegespitst op communiceren met kinderen. Aangevuld met inzichten uit Aware Parenting (Aletha Solter), Unconditional Parenting (Alfie Kohn), en veel meer. Dit is zowel theorie als praktisch oefenen als het uitgebreid bespreken van casussen.

Voor wie? Voor ouders, opvoeders, leerkrachten, grootouders en iedereen met een hart voor kinderen.

Ξ themaworkshops

In deze workshops gaan we dieper in op een specifiek thema, zoals bv:

   • de vier stappen in Verbindende Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte, verzoek
   • de jakhals en de giraf: vier keuzes in mijn binnenwereld
   • empathisch luisteren, wat is dat eigenlijk? (basis)
   • oefenen in empathisch luisteren (verdieping)
   • zelfempathie: de sleutel tot een gezonde verbinding met mezelf en met anderen
   • behoeften en strategieën
   • verbindende eerlijkheid

Ξ workshops empathisch luisteren

Wil je ontdekken wat empathisch luisteren binnen Verbindende Communicatie precies inhoudt? In deze workshop krijg je een kort maar duidelijk theoretisch kader aangereikt om meer inzicht te krijgen in de praktijk van het luisteren. Via laagdrempelige oefeningen ga je meteen zelf aan de slag om te ontdekken hoe jij graag beluisterd wordt, exploreer je nieuwe manieren om anderen te beluisteren, en krijg je concrete tools om empathisch te leren luisteren.

Het unieke van empathisch luisteren binnen Verbindende Communicatie zit ‘m in het contact maken met gevoelens en behoeftes. Wanneer we op dit niveau gaan luisteren, komen we in een veld waar we ons laten raken en waar we ons verbonden weten. We leren stapsgewijs hoe we tot die manier van luisteren kunnen komen. Je krijgt concrete handvaten en tips mee om er thuis verder mee aan de slag gaan.

carl rogers on empathy

Individuele sessies

Zijn trainingen in groep niet zo jouw ding, dan kan je ook kiezen voor individuele sessies of een individueel trainingstraject op maat. Daarnaast zijn individuele sessies ideaal als je bepaalde situaties graag dieper uitwerkt, als je nood hebt aan een empathisch luisterend oor, of als je specifiek advies wil rond verbindende communicatie.

1 uur: 55 euro of 1 uur 30′: 75 euro (bij annulatie minder dan 24u op voorhand, wordt de helft van het bedrag aangerekend)

Begeleiding van oefengroepen

Zit je al in een oefengroep, en merk je dat jullie soms vastlopen of wat extra begeleiding willen? Dan kan je mij uitnodigen om jullie oefengroep te begeleiden. We bespreken onderling wat de noden zijn en ik maak een offerte op maat.

contact

Verbindende Communicatie voor organisaties

Ξ Verbindende Communicatie voor organisaties

 

Neem vrijblijvend contact met me op voor een offerte op maat.

Enkele van onze klanten:

Femma, OCMW Gent, CM Waas & Dender, Balans vzw, cvo vspw Gent, vormingscentrum Ghuislain, CAW Gent, Onafhankelijk Leven vzw, Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Freinetschool de Vier Tuinen,…

Partners:

Impuls vzw, Balans vzw

contact