Getuigenissen Verbindende Communicatie

“Leerrijk en ontwapenend, de moeite!”

“Hey Lore, ik laat je graag even weten dat ik weer veel enthousiaste collega’s hoorde over je training. Ik heb zelf al veel gelezen en gelijkaardige opleidingen gevolgd, maar jouw aanpak schiet er toch zeker bovenuit. Je straalt ook uit dat je de materie toepast en leeft. We gaan ervoor om het hier in de organisatie levend te houden.” (5/9/2018)

Marianne Callebaut, Onafhankelijk Leven vzw

“Hey Lore! Wat ik al een paar keren wou laten weten, maar nog niet deed: ik denk iedere dag aan jou. ’t Is te zeggen, aan verbindende communicatie. Echt, elke dag is er wel een situatie waarvan ik me bewust ben dat ik er vroeger anders had op gereageerd. Het is ongelooflijk wat een invloed het heeft! Merci om me te laten proeven en oefenen in de leuke sfeer en veiligheid die jij creëert!” (14/05/2018)

Steven Van Hemelryck

“Ik citeer mijn zoon (7 jaar) eventjes:
‘mama, als jij thuiskomt van de verbindende communicatie ben je altijd zo rustig en heb je veel tijd voor mij’.
Ik volgde een introductiesessie die naar meer smaakte, deed daarna een groeitraject en ben nu bezig met een traject verbindend communiceren met kinderen.
Na elke sessie kwam ik thuis vol inspiratie en ging ik in mijn leven aan de slag met hetgeen we samen oefenden. Stap voor stap, met vallen en opstaan, richting meer verbinding, thuis, op het werk, in m’n vrije tijd. Het geeft me telkens weer een gelukzalig gevoel wanneer ik merk dat de theorie ook echt ‘werkt’.
Ik ben enorm dankbaar dat Lore op mijn pad kwam. De relatie met mijn kids is dankzij verbindende communicatie zoveel hechter, opener, vlotter, sterker en rustiger 🙂.” (14/10/2017)

Sarah Deprez

“Dag Lore,

Je kan niet schatten hoe de introductietweedaagse bij me insloeg. Mijn ontvankelijkheid en flexibiliteit om in te spelen op die toevallig voorbij glijdende opportuniteit, de vlotte naturel van je begeleiding, een methode die haalbare handvatten aanreikt, open collega-cursisten… het zindert nog na en geeft me zin in meer.

Ik overweeg ernstig me in te schrijven voor het groeitraject, maar kan daar pas begin oktober een beslissing over nemen. Hopelijk zijn er dan nog plaatsjes.

Dankjewel voor alles!” (14/9/17)

over het groeitraject van zes maanden:

“Absoluut een aanrader! Geweldig fijne begeleiding en een warme onthalende groep. Zo fijn, om te mogen zijn!” (28/5/2017)

Veerle de la Ruelle

“Na een groeitraject verbindende communicatie van 6 zondagen met Lore valt er heel wat te vieren voor mij. Eigenlijk voel ik mij vooral bevrijd omdat ik de meer en minder stressvolle situaties die zich dagelijks aandienen nu vanuit mijn eigen gevoelens en behoeften veel effectiever kan aanpakken. Lore gaf ons op de trainingen veel ruimte om in kleine groepjes te experimenteren. We gingen aan de slag met verhalen die ons triggerden en waarin we telkens weer vastliepen. Lore leerde ons om de pijn niet weg te duwen, maar echt te voelen. Zo kwamen we als vanzelf uit bij onze diepe behoeften en waren we in staat om ons te verbinden met de andere zonder onszelf te verliezen of weg te cijferen, en zonder de andere te bruuskeren. We leerden spreken van hart tot hart, zoals Rosenberg het formuleert. Authentiek, krachtig en wonderlijk tegelijk. Ik heb niet de gewoonte om mijn binnenste te laten zien in groep, maar Lore leidde mij en de andere deelnemers er vlot en veilig doorheen. Wat de ervaring des te waardevoller maakte. De bijeenkomsten aan het bos in Landskouter? Ik zal ze blijven koesteren en kijk al uit naar de terugkomdag in het najaar.” (13/3/2017)

Antoine Pennewaert

“Lore begrijpt ‘verbindende communicatie’ niet enkel met haar hoofd volledig, ze ademt het! Als cursist deinde ik heerlijk mee op de golven van haar aanpak, die ik zacht en erg wijs vind. Ik ervaarde in haar cursus ‘verbindend communiceren met jonge kinderen’ echte steun.”  (13/3/2017)

Lotte van Boxem

Van deze feedback bij vormingscentrum Guislain ga ik een beetje blinken… Dankbaar dat m’n trainingen zo fijn onthaald worden!

• Een mooi en boeiend pakket. Vernieuwend, relevant, zinvol en hoogdrempelig
• De heel enthousiaste en deskundige begeleidster. Heel overtuigend gebracht
• Het feit dat de inhoud van de vorming continu getoond wordt in de praktijk door Lore was bemoedigend.
• De open en warme lesgeefster. Haar stijl, gedrevenheid, haar houding en heel methodische aanpak. Helder en
duidelijk gebracht, stapje voor stapje
• De afwisseling tussen theorie, groepsopdrachten en praktische uitwerking
• De leuke groepsdynamiek met veel participatie in een niet te grote groep

(27/1/17)

anonieme feedback van 16 deelnemers bij vormingscentrum Guislain Gent

“….  Jij – Lore – hebt een natuurlijk charisma, je straalt ‘geloof’ uit in wat je brengt, je ademt verbindende communicatie… het komt al lang niet meer uit een boekje… het is een levenswijze en je bent overtuigd van de kracht hiervan. Dat begeestert en zet aan tot verdieping.” (15/8/’16)

Leen Perdaen

“… De workshop heeft eerlijk gezegd mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb nieuwe inzichten gekregen die me heel erg aanspreken. Bovendien had ik niet verwacht om zo’n inspirerende lesgeefster te ontmoeten met zo’n warme en mooie persoonlijkheid. Ook mijn medecursisten waren zeer fijne mensen. Dit had ik nooit verwacht. …  Ik heb de workshop vooral gevolgd om meer inzicht te krijgen in mijn communicatie naar anderen toe en ook het effect dat de anderen op mij hebben. Het heeft me meer inzicht gegeven in hoe ik denk en in het leven sta. … Ik vind het jammer dat de workshop slechts 2 dagen duurde.” (21/08/’16)

anoniem

“Ik ben eigenlijk heel enthousiast over het ideeëngoed en de manier van communiceren. Ik merk bij mezelf positief resultaat: meer verbinding met mezelf, meer rust, meer tevredenheid, meer blijheid ook en ook inderdaad meer verbinding met de ander. Het brengt een rustiger communicatie ook, zowel privé als op ’t werk.” (1/3/’16)

Magda Van Acker, therapeut AZ St Jan, campus H. Serruys Oostende

“Lore, de kennis die je bezit over je vak is niet alleen te bemerken in je uitleg maar ook in je voorkomen.
Je stelt je kwetsbaar op, zodat ook anderen zich kwetsbaar
kunnen opstellen in je training. Je hebt een wereld in mij doen open gaan die
positieve verandering kan brengen in mijn leven. Omdat de leerstof heel
praktijkgericht is heb je mij een heel duidelijk beeld kunnen schetsen van hoe ik
deze theorie in praktijk kan omzetten. Jouw voorkomen als mens speelt daar een
belangrijke rol in. Dank u voor uw kennis en wijsheid met mij te delen.”
Mouna, Founding coach bij Reakt

“Vooral de vraag waarom de communicatie tussen mijn zoon en mij zo stroef liep en hoe ik hier iets kon aan veranderen, deed me beslissen om de reeks ‘empathisch luisteren’ te volgen bij Lore. Ik had al wat rondgekeken op het net en was opgetogen over wat ik over Marshall Rosenberg las in verband met geweldloze communicatie. Ook de vele filmkes vond ik verhelderend.

Wat empathisch luisteren allemaal niet is, dat was meteen een eye-opener van formaat : heel mijn communicatie was er mee doorspekt. Gaandeweg werd duidelijker wat wél werkt, waar mensen mee geholpen zijn, en hoe je een veel bevredigender contact kunt hebben. De materie is bijzonder inspirerend en hoopgevend als je op zoek bent naar een betere – heldere en echte – vorm van communiceren, en Lore slaagde erin ons door de thema’s te loodsen, vriendelijk en tegelijk doelgericht.

Al meteen na les 1 heb ik het roer omgegooid, en ben de dingen anders gaan aanpakken. Voornamelijk naar mijn zoon toe probeer ik de methodiek heel bewust toe te passen, en dat loont. Ik was er totaal niet op berekend dat het zo snel zou gaan, maar ik merk na deze paar weken dat hij goed reageert op de verandering, en het gaat beter tussen ons.
Daar ben ik jou heel dankbaar voor Lore!

Groetje, Bea.” (19/2/’16)

Bea

“Ik volgde de reeks ‘Empathisch Luisteren‘ omdat ik na een relatiebreuk wil werken aan mijn communicatievaardigheden. Soms hoor ik vooral wat ik graag wil horen of verwacht te horen. Soms vind ik het moeilijk om te verwoorden wat ik voel, en dan blokkeer ik en zeg ik niks.

Deze reeks ging door bij Lore thuis, en door deze huiselijke warme sfeer voelde ik me direct helemaal op mijn gemak, ook al kende ik niemand van de groep. Er was een veilige sfeer van vertrouwen gecreëerd.

Lore gaf een korte inleiding over ‘Verbindende Communicatie’, gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg, en dit vond ik heel verhelderend.
Ik leerde dat gevoelens gekoppeld zijn aan behoeften, die al dan niet ingevuld zijn.
Ik leerde ook dat de kwaliteit van hoe ik omga met mijn binnenwereld, de kwaliteit bepaalt van hoe ik spreek en luister: pas door een gezonde verbinding met mezelf kan ik bij de ander zijn, en dat kan pas volledig als er daarvoor ruimte is in mezelf.
Ik leerde ook over het belang van positieve formuleringen, vanuit mezelf, en mijn eigen verantwoordelijkheid.

Bij empathisch luisteren ligt de focus op de gevoelens en behoeften van de andere, in het hier en nu.
In de oefeningen ervaarde ik hoe moeilijk het is om niet te oordelen of te analyseren, ipv ‘gewoon’ in stilte aanwezig te zijn.
Deze oefenmomenten en de uitwisseling erover achteraf vond ik heel interessant en leerrijk en boeiend, ook door de persoonlijke inbreng van Lore.

Ik vind deze reeks een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er leeft in de ander, en wat er leeft in jezelf.

Dank je, Lore!” (21/2/’16)

Katleen

“De lessenreeks empathisch luisteren bij Lore heb ik als heel aangenaam ervaren. Ik heb zeer waardevolle inzichten verworven over hoe het luisteraspect in communicatie met anderen een doorslaggevende rol speelt. Onze groep van 6, die zich in de veilige en knusse omgeving van Lores huiskamer overgeeft aan haar schitterende glimlach en wijze inzichten, zal mij altijd bijblijven. ” (17/2/’16)

Chantal

“Een boeiende namiddag met tal van voorbeelden uit eigen leven. Lore bracht opnieuw vele antwoorden. Heel ontwapenend.” (31/1/’16)

Camille De Moor

“Boeiende en leerrijke namiddag! Ik kon bij thuiskomst na de sessie meteen al ondervinden dat verbindend communiceren echt werkt in de relatie met mijn kindjes. Bedankt, Lore!” (31/1/’16)

Marie De Moor

“Dag Lore, ik was gisteren op je infosessie rond verbindende communicatie. Super hoe gemotiveerd jij dit kon overbrengen! Ik had de benaming zo niet gelinkt, maar dit is ook wat wij toepassen tijdens coachinggesprekken. Echt luisteren en vanuit verbinding met de ander en met jezelf spreken. Ik wens je alvast heel veel succes met BirdsCanFly! Ik heb hierdoor meer inspiratie en zin gekregen om te durven starten als coach! Dankjewel!”

Heidi De Smedt

“Hoi Lore, verbindend communiceren is voor mij een echte eye-opener, bedankt om me te begeleiden bij mijn eerste stappen op dit nieuwe pad, je bent een erg fijne gids, heel veel gehad aan je introductie sessie, smaakt absoluut naar meer.. veel succes! Evelien”

Evelien Vrambout

“In het voorjaar 2014 werd mijn aandacht getrokken door een workshop rond het thema Verbindende Communicatie. Ik had er al één en ander over gehoord en wou al geruime tijd graag eens met de praktijk kennis maken.  Ik schreef me onmiddellijk in en ging vol nieuwsgierigheid naar het eerste groepje.  De materie bleek nog boeiender te zijn dan ik had verwacht en ook de manier waarop Lore het bracht maakte van mij al gauw een ‘vaste klant’ in de Vriendschapstraat. Nu, bijna een jaar later is Verbindende Communicatie helemaal bovenaan mijn prioriteitenlijst geklommen omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe verbindend communiceren  de kwaliteit van mijn dagelijkse leven in een ongekende opwaartse spiraal heeft gebracht.”

Marleen Martens

“Ik volg nu al een tijdje workshops bij Lore, en voel me heel veilig bij haar. Zij gaat heel zorgend en open met ons om, en brengt wat zij ons leert voortdurend zelf in de praktijk op een heel eerlijke manier. Ik kijk er telkens naar uit om met haar te mogen oefenen”.

Vincianne De Smet

“Verbindende Communicatie is een methode die een verheldering brengt in je denken. Je leert een stap achteruit te zetten en jezelf en ook de ander te observeren zonder oordeel of analyse. Vanaf het moment dat je daaraan voorbij kunt gaan, ontstaat er een spontaneïteit , een zelfzekerheid die alleen maar jouw authenticiteit kan ondersteunen. Je ervaart een verbinding met wie je echt bent.

En vanuit die verbinding leer je hoe je ook stil en open kunt luisteren naar anderen en mee kunt trillen met wat zij echt voelen en wat hun behoeften zijn. Je leert hoe je op hun golf mee kunt surfen en als empathische luisteraar bij hen kunt zijn. Deze verbinding met jezelf en met een ander is een waar cadeau.

Lore weet dit proces met zo een integriteit te begeleiden dat je al doende, door veel oefenen, en heel veel geduld de vruchten kunt rapen. Het is mooi om jezelf en de groep hierin te zien groeien.

Dank je, Lore!”

Magd Van Dijck

“De sessies geweldloze communicatie die Lore geeft zijn zowel voor “beginners” als voor “gevorderden” zeer verhelderend en inspirerend. Lore kent niet alleen het gedachtegoed van de geweldloze communicatie door en door, ze heeft daarenboven de capaciteit om dit vakkundig en met hart en ziel over te brengen bij haar deelnemers. Haar werk is in mijn ogen zeer waardevol.”

Fee Nathanja

“Leerrijk en ontwapenend, de moeite!”

Ilse Makelberge